©2019 by enkefruene.no.

Søk
  • Brita Blomquist

FY OG FY - PÅ KOMMUNENS TOMT!!!


I dag skal dere få en kommunal lekkerbisken av meg, men først en liten forhistorie.

Jeg bor slik til at jeg har en vei på ca 150 meter fra hovedveien og ned til parkeringsplassen for bilen min. Veien er kommunal, men pussig nok privat når det snør. (Også en kommunal raritet). Derfra har jeg en bratt sti rundt 50 meter ned til huset mitt.

Når det gjelder renovasjon har jeg brukt sekk til alt avfall, og den har stått i en søppeldunk på parkeringsplassen min. Der er den blitt hentet en gang i uken.

I vår fikk jeg et brev fra Årim, som har renovasjonen for Ålesund. De ville helst at jeg skulle gå over til sortering, hvilket ville si flere dunker og lurte på hvor jeg ville ha dem. Jeg svarte at det viktigste var vel å ta hensyn til renovasjonsarbeiderne så det ble best for dem. For meg spilte det ingen rolle hvor de ble plassert.

Jeg får et hyggelig brev tilbake: » Kjære Brita, så flott at du tenker på arbeidsforholdene til arbeiderne våre. Du får nå 4 dunker plassert ....osv«

Dunkene ble satt ut like nedenfor parkeringsplassen min, og da skulle vel alt være såre vel? Trodde jeg.

Så får jeg besøk fra en i kommunen i forbindelse med en annen sak om felling av trær. Men hun hadde også en annen beskjed:

»Du har satt ut søppeldunker på kommunal eiendom, OG DETTE HAR DU

IKKE SØKT OM TILLATELSE TIL!»

Jeg fikk hakeslepp og svarte at så byråkratisk går det faktisk ikke an å være!

For meg ville det selvsagt være best om de sto på min tomt så jeg slapp å bære søpla opp den bratte stien, men igjen tenk på dem som jobber med dette. Hils tilbake og si at jeg er fly forbanna!»

Hva gir dere meg? Makan!


170 visninger