©2019 by enkefruene.no.

Søk
  • Brita Blomquist

VENN FOR LIVET


Som jeg skrev tidligere at hvis du får en portugisisk venn, så har du en venn for livet. Teresa og jeg har vært venner i over tjue år. Hun bor på vingården Quinta da St. Eufémia i Dourodalen. Hun utstråler gjestfrihet og varme, og sier aldri nei når jeg spør om jeg kan få ta med venner til en privat lunsj hos henne. Besøket er alltid en høydepunkt for gjestene våre.

Selve turen inn i dalen er også en opplevelse. Jeg føler både ydmykhet og respekt når jeg ser disse bølgende åsene, beplantet med druer i terrasser og tenker på at hver eneste plante er plantet og blir stelt med hånd hele året. Jeg tenker på alt det arbeidet som ligger bak hver eneste dråpe portvin.

Men ikke bare arbeid-også kjærlighet. De er vinbondens barn, som han håper skal vokse, utvikle seg, bli produktive, sunne og sterke.

Tenk på det neste gang du tar et glass vin.

46 visninger